Voor wie?

Onze vereniging wil er zijn voor de drie grote doelgroepen: Eigenaars, dierenartsen en collega-gedragstherapeuten. Onze doelstelling is op deze drie doelgroepen afgestemd:

 

Voor huisdiereigenaars

Eigenaars ervaren soms ongewenst gedrag bij hun huisdier dat ze niet goed kunnen plaatsen of begrijpen. Dit zorgt voor stress voor zowel het dier als de eigenaars. U als eigenaar kan echter hulp inroepen van een betrouwbare gedragstherapeut van het VDG, waarbij u zeker bent dat u wetenschappelijk onderbouwde informatie, gebaseerd op positieve technieken die werken op vertrouwen en een goed welzijn voor zowel eigenaar als huisdier.

Lees verder

 

Voor dierenartsen

Voor leden van onze vereniging is het erg belangrijk om samen te werken met u als dierenarts. Het is namelijk noodzakelijk dat een huisdier eerst volledig medisch gecheckt werd alvorens een gedragstherapeut te raadplegen.

Wanneer u na medische controle besluit dat het dier volledig medisch in orde is, kan u de eigenaar doorverwijzen naar een VDG-therapeut. Zo bent u zeker van kwaliteit, wetenschappelijk onderbouwde therapie├źn die gebaseerd zijn op positieve technieken met respect en begrip van het dier zijn noden inzake gedrag en welzijn.

Lees verder

 

Voor diergedragstherapeuten

U bent actief als gedragstherapeut met volwaardig diploma en uitgebreide ervaring? U wil graag deel uitmaken van een beroepsvereniging dat u een netwerk biedt aan collega’s, onderbouwde informatie en ervaring? Sluit je dan aan bij onze vereniging!

Lees verder

 
animals (47)

shutterstock_46036480