Over VDG

animals (45)

Het vzw VDG is ontstaan vanuit de missie om professionele diergedragstherapeuten te verenigen met oog op kwaliteit, professionele en vriendschappelijke contacten en bijscholing.

 

Ontstaan van VDG

Bij verschillende alumni van de opleidingen Postgraduaat Toegepast Diergedrag (KAHO Sint-Lieven, BE) en Companion Animal Behaviour Counselling (University of Southampton, UK)ontstond een verlangen en tegelijkertijd noodzaak om elkaar nog op regelmatige basis terug te zien. Enerzijds was dit om goede contacten te onderhouden en anderzijds ook om ervaringen als diergedragstherapeut uit te wisselen.

En zo gebeurde het dat men maandelijks samen zat om recente wetenschappelijke artikelen te bespreken, casussen te bespreken, elkaar te ondersteunen enz…

Vanuit deze samenkomsten is uiteindelijk de vzw VDG ontstaan en dus werden onze bijeenkomsten bijgevolg toegespitst op het samenstellen van onze statuten, de deontologische code en ons huishoudelijk reglement.

 

Visie & Waarden

Het welzijn van het huisdier en zijn relatie met de eigenaar staat bij VDG centraal, alsook de hoogstaande kwaliteit van de geleverde prestaties door de therapeut. Daarom wordt bij het VDG de gehele integriteit van alle betrokken individuen constant bewaakt.

Het VDG beschikt over een deontologische code die door alle leden nageleefd dient te worden als voorwaarde van lidmaatschap. Deze deontologische code vindt u hier.