Voor dierenartsen

Komt u in uw praktijk ook gedragingen tegen van patiënten waarvan er geen medische oorzaak aan de basis ligt? Of waarvan u denkt dat er naast een medische oorzaak toch ook nog een gedragsmatige motivatie meespeelt?

Dan kan een complementaire samenwerking met een van onze degelijk opgeleide en ervaren therapeuten uw cliënt verder helpen!

Therapeuten verbonden aan de VDG werken steeds nauw en aanvullend samen met u als dierenarts. Hij/ zij verwijst bij ongewenst gedrag/ gedragsproblemen in eerste instantie door naar de behandelende dierenarts om een medische oorzaak uit te sluiten. Om u na het consult op de hoogte te houden van de conclusie van de betrokken therapeut wordt er achteraf een verslag opgemaakt en u toegestuurd.

Wanneer u zelf na medische controle besluit dat het dier volledig medisch in orde is, kan u de eigenaar doorverwijzen naar een VDG-therapeut. Zo bent u zeker van kwaliteit, wetenschappelijk onderbouwde therapieën die gebaseerd zijn op positieve technieken met respect en begrip van het dier zijn noden inzake gedrag en welzijn.

Een doorverwijzing van u als dierenarts naar de vereniging of een specifieke therapeut van onze vereniging kan verlopen via onderstaand doorverwijsformulier. Op deze manier wordt de betrokken therapeut reeds op voorhand ingelicht over uw bevindingen.

De leden van VDG zijn geaccrediteerde diergedragstherapeuten, dit wil zeggen een betrouwbare partner met hogeschool of universitair diploma en uitgebreide ervaring.

website bevat een handig overzicht van diergedragstherapeuten om gemakkelijk per diersoort de diergedragstherapeuten bij u in de buurt terug te vinden.

Vind een gedragstherapeut in uw regio